Dobrý den paní Mašková,
dne 6.12.2017 jsem byla na Vašem školení k Roční účetní závěrce v Ostravě.
Pracuji v příspěvkové organizaci (gymnázium), kde máme dodavatelsky zajištěno stravování pro studenty a zaměstnance školy. Dodavatelem je Základní škola, odkud obědy dovážíme. U nás máme pouze výdejnu.
Cena stravného je následující :
Cena potraviny: 29,-Kč – 15,-Kč hrazeno organizací z FKSP – stravné pro zaměstnance
Věcná režie: 6,-Kč – celá částka hrazená organizací – stravné pro studenty
Mzdová režie:14,-Kč – 1,-Kč hrazena organizací – stravné pro zaměstnance
Celková cena za oběd: 49,-Kč
Zbytek částky si hradí zaměstnanci i studenti sami .
V případě zaměstnanců je to 33,-Kč.
Ráda bych navýšila úhradu organizace z prostředků FKSP, a to na 20,-Kč a úhradu mzdové režie z prostředků organizace na 5,-, případně 7,-Kč (do 55% částky).
Zaměstnanci by si pak hradili 22,- až 25,-Kč, což je do 55% celkové ceny stravného.
Nejsem si úplně jistá, zda je toto navýšení možné. A zda může organizace hradit stravné do celkové výše ceny potraviny a ještě do 55% z mzdové režie, když v podstatě i s věcnou režií dohromady momentálně hradí 22,-Kč.
Děkuji za radu. Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
V případě nejasností mne neváhejte kontaktovat.
Odpověď:
Pro zobrazení dalšího obsahu se prosím zaregistrujte na našich stránkách.
Pro možnost pokládat účetní dotazy a nahlížet do databáze dotazů je nutné zaplatit členský příspěvek.